Bigbank Flexibel sparen product review (2024)

Ricardo avatar

Aan het einde van deze review van Bigbank weet je alles wat je moet weten over deze spaarrekening. Lees met me mee: Ik doe een analyse op rente, gemak en de snelheid van het openen van je Bigbank spaarrekening. Lees hieronder de resultaten van mijn persoonlijke review over Bigbank.

Bigbank Flexibel Sparen

8.7 out of 10
Gemak en snelheid openen rekening
9 out of 10
Geen
Gemak van geld overmaken
8.8 out of 10
Website / internetbankieren
9 out of 10
Rente
8 out of 10
3,00%

Voordelen

Eenvoudig te openen

Goede rente

Nederlandse klantenservice

Nadelen

Max. saldo €100.000

Wie is Bigbank?

Bigbank is een financiële instelling die gespecialiseerd is in het aanbieden van verschillende financiële producten en diensten, waaronder spaarrekeningen, leningen en depositoproducten. De bank werd opgericht in 1992 in Estland en heeft sindsdien haar activiteiten uitgebreid naar meerdere Europese landen. Hoewel Bigbank in Estland is gevestigd, is het een internationale bank die actief is in verschillende Europese markten.

Een van de kenmerkende producten van Bigbank is de spaarrekening met concurrerende rentetarieven, die spaarders de mogelijkheid biedt om hun geld te laten groeien tegen aantrekkelijke voorwaarden. Ze richten zich ook op consumenten- en zakelijke leningen, waaronder persoonlijke leningen, autoleningen en leningen voor onroerend goed.

Hoe werkt de Bigbank spaarrekening?

Het openen van een Bigbank spaarrekening is best gemakkelijk. Je opent al een rekening binnen 5 minuten. Je wilt van je spaargeld wel rendement terug zien. Bij Bigbank zit het hiermee wel goed. Je krijgt een hoge rente op een vrij-opneembare spaarrekening van de markt. En, je kunt te allen tijden bij je geld. Bij het deposito ontvang je zelfs één van de hoogste rentes van de markt. Je bent vrij om elke willekeurige Nederlandse betaalrekening te koppelen aan de spaarrekening van Bigbank.

Hoe hoog is de rente bij Bigbank?

Bigbank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,00% is zeer concurrerend. De rente is variabel. €100.000 is het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Bigbank kunt stallen. De gemiddelde rente op een Nederlandse spaarrekening is 1,50%. De rente van 3,50% op 6 maanden vast bij een Bigbank deposito is eveneens gunstig. De rente wordt jaarlijks betaald. Zo profiteer je van rente-op-rente.

Minimale inleg

De minimale inleg op een Bigbank spaarrekening is €1,-. Voor deposito’s is het minimum €1.000. Bij deposito’s staat de rente vast tegen een vaste looptijd.

Klantenservice

De kwaliteit van de klantenservice van Bigbank is goed. Ze reageren snel op vragen of problemen. De klantenservice is goed bereikbaar en ook in het Nederlands.

Gemak van uitstappen

Wanneer je kiest voor een flexibele spaarrekening van Bigbank kun je ieder moment uitstappen. Dit betekent dat je ieder moment kunt beslissen om je geld weer terug te halen. Dit is anders bij een deposito. In hoge nood kan dit wel, maar dan betaal je vaak een boeterente.

Is sparen bij Bigbank veilig?

Bigbank heeft een duurzaam bedrijfsmodel met een hoge kapitaalbuffer en een Europese garantieregeling waarbij je tot €100.000 spaargeld bent verzekerd per bank per rekeninghouder. Daarnaast heeft Estland een solide economie en kun je stellen dat je spaargeld bij Bigbank in goede handen is.

Hoe zit het met de belasting?

Estland houdt geen bronbelasting in voor buitenlandse spaarders. Ze geven je gegevens wel door aan de Nederlandse belastingdienst. Je betaalt dus alleen in Nederland belasting over je spaargeld bij Bigbank en hoeft verder niets te regelen bij je aanvraag.

De voordelen van Bigbank

De spaarrekening van Bigbank kan een geschikt product voor jou zijn. Je ontvangt een variabele rente die aanzienlijk hoger is dan de spaarrente van jouw huisbank.

Je kunt op elk wenselijk moment jouw spaargeld opnemen of aanvullen. Tenzij je gebruik maakt van een deposito. Bovendien is flexibel sparen geheel kosteloos.

Tevens moet worden vermeld dat Bigbank een Europese bank is. Hierdoor is jouw saldo bij Bigbank gegarandeerd tot 100.000,- euro (inclusief opgebouwde rente).

De nadelen van Bigbank

Er zijn ook enkele nadelen te benoemen. Zo is Bigbank een bank uit Estland en valt je geld als zodanig onder het Estse depositiogarantiestelsel. Weliswaar tot €100.000. Dit kan een dealbreaker zijn voor de mensen die liever bij een volledig Nederlandse bank sparen.

Bigbank biedt voornamelijk spaarrekeningen en deposito’s aan. Ze hebben geen breed scala aan spaarproducten zoals beleggingsrekeningen, kinderspaarrekeningen of pensioenproducten.

Bigbank is minder bekend in Nederland vergeleken met de grote, traditionele Nederlandse banken. Echter zijn ze wel al meer dan 10 jaar actief in Nederland. Volgens een woordvoerder van Bigbank is het aantal Nederlandse spaarders afgelopen twaalf maanden met 78% toegenomen.

Bigbank spaarrekening openen checlist

Om te beginnen met sparen bij Bigbank heb je allereerst een Nederlandse tegenrekening nodig. Hiermee toon je aan dat je in Nederland woonzaam bent. Houd je mobiele telefoon en je identiteitsbewijs bij de hand.

Bigbank reviews op Trustpilot

Wat zeggen andere klanten over Bigbank? 59% van de mensen die een review hebben achtergelaten voor Bigbank op Trustpilot gaf 5 sterren. Dit betekent dat de gemiddelde gebruiker zeer tevreden is met dit product. Dit is een goede rating.

Conclusie: Is Bigbank je spaargeld waard?

Uit mijn Bigbank review komt naar voren dat deze spaarrekening een veilige keuze is. De bank staat tevens bekend om zijn uitstekende klantenservice in het Nederlands. Onze review score is een 8.7.

Scroll naar boven